You are here:

Olej z Róży rdzawej BIO

110.00  z VAT

In stock

Opis produktu

Olej z Róży rdzawej (muszkatołowej)

Nazwa łacińska: Rosa mosqueta

Kraj pochodzenia: Bułgaria 

Użyte części: nasiona

Pochodząca z Ameryki Południowej Róża muszkatołowa wytwarza nasiona niezwykle bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) uważane za doskonałe regeneratory skóry. Olej roślinny z Róży muszkatołowej jest zatem idealny do wszelkich zabiegów kosmetycznych. Stosowany na twarz jako krem ​​na dzień lub na noc jest sprzymierzeńcem skóry dojrzalej i zniszczonej.

Główne właściwości

Regenerujące skórę: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe tego oleju roślinnego uczestniczą w odbudowie błon komórkowych, ponieważ wchodzą w skład fosfolipidów błonowych. Ta właściwość regeneracji tkanek idealnie sprawdzi sie w przypadku oparzeń czy oparzeń słonecznych. Olej roślinny z Rozy rdzawej jest również skuteczny w przypadku niektórych problemów dermatologicznych: trądziku, trądziku różowatego, egzemy czy łuszczycy.

Ujędrniający: zapobiega starzeniu się skóry, wspomaga syntezę kolagenu i przywraca skórze elastyczność. Jest zatem bardzo przydatny w profilaktyce zmarszczek, ale także rozstępów i odleżyn.

Wspomagające gojenie: zapobiega rozrostowi skóry właściwej. Zmniejsza ulgę przerośniętych lub cofających się blizn, nawet starych, ujednolica kolor blizn z kolorem skóry. Jest skuteczny na świeże i stare blizny oraz redukuje plamy starcze.

Krążenie: zwiększa przepływ krwi (mikrokrążenie), co ma korzystny wpływ m. in.  na blizny.

Ochrona układu sercowo-naczyniowego: dzięki dobremu stosunkowi omega 3 / omega 6, ten olej roślinny ma wiele korzystnych właściwości dla układu sercowo-naczyniowego.

Przywracanie równowagi hormonalnej: ma właściwości regulujące gospodarkę hormonalną kobiet.

Charakterystyka

  • Z pierwszego tłoczenia na zimno, vierge i nierafinowany
  • Pochodzenie: Bułgaria 
  • 100% czysty i naturalny, BIO
  • Opakowanie: bursztynowa butelka plastikowa bez BPA (przeznaczenie spożywcze)
  • Indeks komedogenności: 3 (=dość komedogenny)
  • Wskaźnik zmydlenia: średni
  • Stabilność oksydacyjna: wrażliwy
  • Stabilność w wysokich temperaturach: wrażliwy
  • Pojemność: 100 ml
  • Kod EAN 5905794292592

Opinie o produkcie

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Olej z Róży rdzawej BIO”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment